10 съвета за начинаещи и често срещани грешки при залаганията

Чували ли сте за онлайн спортни залагания и сега искате да откриете този нов свят, за да се забавлявате и, кой знае, да печелите допълнителни доходи? Значи не си уникален. Интересът расте от 2018 г., когато онлайн залаганията бяха либерализирани тук в България. Оттогава всички големи „играчи” в индустрията на онлайн игрите се обърнаха към огромния български пазар, внасяйки в страната добре диверсифицирана и висококачествена услуга.
Няма как да се измъкнем от тази реалност: спортните залагания са тук, за да останат, на пазар, който ще расте през следващите години. И ако проучвате съвети за начинаещи залагащи във футбола или други спортове, вероятно залаганията са ви завладяли до точката, в която искате да знаете малко повече, защото това са вашите пари, които ще инвестирате.
Както при всичко в живота, практиката помага. Така че познаването на начина, по който опитните комарджии залагат, ще направи решението ви по-лесно. Ако искате да научите малко повече и да станете залагащ с голяма вероятност за успех, прочетете тези съвети, които ще ви помогнат при избора на вашите предположения.
Има няколко предпазни мерки, които трябва да вземете, преди да отворите сметката си в букмейкър и да направите първия си депозит. Сред съветите за начинаещи комарджии е един, който ни се струва очевиден: играйте за забавление, а не с очакването да направите състояние и да станете милионер, като правите залози. И нека започнем оттам, за да увеличите шансовете си да спечелите пари от спортни залагания.
https://www.спортнизалагания.com/

Съвет 1 за начинаещи залагания: Спортните залагания трябва да се забавляват

В нашето проучване за съвети за начинаещи комарджии не открихме, че този съвет е подчертан. И затова решихме да започнем от тук. Ако сте начинаещ комарджия, може да направите някои грешки. Но не се обезкуражавайте: можете да ги предотвратите, като прочетете тези съвети и дори най-опитните играчи не винаги го разбират правилно. И колкото и парадоксално да ви се струва това, това е най-вълнуващата страна на спортните залагания.
Несигурността на резултата, във футбола и във всеки спорт, води до необходимостта от проницателност във вашия залог. Събирането на информация ще ви доведе до информиран залог. А информираният залог има по-голям шанс за успех. В тази верига от събития се забавлявате в букмейкърите. Никога не забравяйте, че това трябва да бъде основната ви цел, когато търсите тези сайтове. И този съвет е за начинаещи и за по-опитните.

Съвет 2 за начинаещи залагащи: Уверете се, че букмейкърът е в безопасност

Готови ли сте за забавление? Все още трябва да изпълните няколко стъпки, преди да създадете акаунта си. Трябва да се уверите, че сайтът за спортни залагания, в който ще създадете акаунт, е защитен. И това е много лесна стъпка. Първо, защото този пазар е изключително внимателно изследван и има няколко напълно надеждни сайта за преглед. Направете свое собствено проучване, посетете форуми, проверете мненията на вашите приятели, които може да познават този пазар и бъдете сигурни, че сте на сигурно място.
Но не се притеснявай. Ако сте начинаещ, търсещ съвети за залагане, със сигурност вече познавате основните букмейкъри в света. Те базират своята дейност на безопасността на потребителя и затова са станали престижни. Ето някои букмейкъри, на които можете да се доверите:
● Бетано
● Bet365
● Dafabet
● Sportsbet
● Betsson
● Betfair
● Lsbet
● Sportbet
● Vbet
● NetBet
● 1xBet
Списъкът може да продължи до безкрай. На пазара има много опции, дори от по-малко известни букмейкъри, за да направите своите залози безопасно. Въпреки това, никога не забравяйте: не поемайте рискове в този избор и се регистрирайте само ако сте абсолютно сигурни, че сайтът е защитен. Ще трябва да направите депозит, за да залагате, нали? Така че парите ви заслужават цялата грижа.

Съвет 3 за начинаещи комарджии: Бъдете дисциплинирани

Ако сте създали акаунта си и ще започнете своето приключение, трябва да сте стриктни, дисциплинирани. Възприемете инвеститорско отношение, търсейки най-добрите пазарни възможности, поставяйки цели. Колко пари искате да спечелите на ден? Постигнахте ли тази цел? Вероятно трябва да спрете. Докато задава цели за печалба, той може да направи и обратното: колко можете да загубите за даден период?
Дисциплината е ключов фактор за постигане на успех във всички области. Никога не забравяйте да използвате този коз в своя полза, когато правите спортни залози и искате да спечелите пари. Поставете си цели, задайте бюджет и поддържайте строгост. В тази игра строгостта трябва да дойде в първата част на тази игра. Късметът идва едва в понеделник.
Има много играчи, които губят пари в опит да възстановят бързо загубите. Никога не се поддавайте на тази грешка. Дори не търсете високи коефициенти за "всичко или нищо". Ако някога стигнете до този момент, това е добър момент да преосмислите стратегията си и може би да си починете.

Съвет 4 за начинаещи: Съберете възможно най-много информация


Ако приемем, че първите три съвета са напълно интернализирани, вие сте готови за забавление. Или по-скоро: готови сте за следващата стъпка, която включва събиране на информация. Всички експерти ви съветват: един информиран залог е много по-вероятно да успее. Задайте си няколко въпроса:
● Какво знам за събитието, което завладя моя залог?
● Какво знам за спорта или първенството?
● Какво знам за футболния отбор или друг? През кой момент преминава?
● Какво знам за факторите, които могат да определят резултата?
Има много въпроси, които определят крайния резултат и които заобикалят правилото за фаворитизъм. В тази връзка е удобно да се говори за статистика. Статистиката не гарантира резултати, но със сигурност е данни, които трябва да използвате, особено ако сте начинаещ комарджия, но дори и да сте опитен комарджия. Това е част от събирането на информация: никога не пренебрегвайте статистиката, от историята между отборите, до моментите, през които преминават играчите. Винаги помнете: математиката е част от играта.
Като инструмент можете и трябва да изследвате форуми, където има споделяне на информация, или сайтове със съдържание от експерти и насочени към комарджии. Като алтернатива, винаги можете да търсите в търсачките. Не липсват добри сайтове за спортни залагания, с различни съвети, ръководства за залагания, стратегии, ръководства и цялата подходяща информация по тази тема.
Никога не забравяйте този съвет: залог с информация за събитието (и всичко, което го заобикаля) е много по-вероятно да успее. Намалете процента на късмета в успеха си и увеличете процента на знания в доброто си представяне. Ако сте нов в спортните залагания, винаги поддържайте духа на желанието да знаете повече. Ако не сте начинаещ, този съвет вече ще е добре вътре.
Гледането на игрите, на които залагате, също ще ви помогне, по същата логика като събирането на информация.

Съвет 5 за нови играчи: Задайте своя бюджет

Сега създадохте своя акаунт, започнахте да разбирате как работят залаганията, вече разбрахте, че трябва да сте винаги информирани. Време е да попълните сметката си, за да започнете да залагате, нали? Грешно всъщност. Чакайте малко, защото все още не сме говорили за бюджета.
Вашата цел е да спечелите пари, докато се забавлявате със залаганията, но винаги трябва да помните, че има вероятност вашето предположение да се провали. Трябва да зададете своя бюджет. Залаганията са забавни, така че винаги инвестирайте в рамките на вашите икономически възможности и винаги бъдете в крак с развитието на вашата банка.
Когато залагате, задайте процент от вашата банка като максимално ограничение. По-опитните играчи препоръчват лимит между 5% и 10% на залог. В този случай, ако залогът се обърка, вие губите само 10% от вашата банка, като запазвате останалите 90%, за да продължите да забавлявате залаганията си.
Когато получите правилния залог, тогава можете да изберете правило, известно на ръководството. Нека си представим, че първоначалният ви депозит е бил 100. Предположенията ви бяха правилни и сега гледате сметката си и виждате банка от 200. Вече сте удвоили инвестицията си, нали? И така, вие го разделяте наполовина: изтегляте половината и оставяте другата половина, за да продължите да залагате. Тъй като вече сте изтеглили 100, всичко, което печелите оттук нататък, е чиста печалба. И знаете ли, когато удвоите тази стойност отново, просто повторете правилото за разделянето й наполовина.

Съвет 6 за начинаещи: Изберете само една лига

Футболните залагания ни служат за пример тук. Българинът обича футбола и следи всичко внимателно. Играчите са най-добрите в света, феновете са вълнуващи, класиката и съперничеството правят цялата среда около футбола още по-празнична. Но знаете ли достатъчно, за да правите информирани залози, както споменахме по-рано?
Трябва да ограничите залозите си само до един пазар, ако сте начинаещ. Ефективността се увеличава, ако ограничите търсенията си до една лига, вместо да се ровите, да събирате информация за множество турнири, за които не знаете, и след това да не можете да прочетете и разберете всичко. Изберете една лига, само една и останете на върха на всичко, за да имате най-голям шанс за успех в залозите си.
При вашите търсения ще намерите много „експерти“, които знаят всичко за всяка лига, всеки отбор, всеки играч. Те следят Серия Б на Бразилияо, знаят всичко за немската Бундеслига, не пропускат мач в аржентинското първенство, следят първенствата в Мексико и САЩ... Сега си мислите: да знаете всичко това , кога ще спят? Кога имат време да се хранят, да са със семейството си, да пазаруват ежедневно? Внимавайте с някой, който знае всичко за всичко.
Дори журналистите, отразяващи нашата Серия А, трудно знаят всичко за състезанието и отборите. Когато намерите съвети, които говорят за един тест колкото за 3 или 4 други, придържайте се към тях. Съсредоточете се само върху една лига, тази, която изберете да следвате, за да направите своите залози. След време, когато се почувствате готови, тогава можете да помислите за добавяне на второ първенство към списъка си. Разбира се, можете да добавите и други модалности. Но ще имате цялото време на света.

Съвет 7 за нови играчи: Запишете своята история

Вашите залози се регистрират в сайта на букмейкъра, който използвате. С времето ще откриете, че такава информация ще бъде недостатъчна. Един ден ще помислите дали да заложите на предположението си за отбор А и в този списък с направени залози ще намерите резултатите, но не и ситуацията на отбора към момента, в който сте заложили на него.
По този начин всеки начинаещ залагащ трябва да започне веднага, като направи свой собствен запис на направените залози. И това важи и за по-опитните залагащи, дори ако не могат да възстановят подробностите от по-старите залози. Това е още един инструмент, който можете да използвате, за да увеличите максимално шансовете си за успех. И можете да направите електронна таблица в бележник или в компютърна програма, като Excel.
Когато правите залог, запишете всички подробности за залога:
● коефициенти
● инвестирана сума
● дата
● краен резултат от залога
Сега е важно: запишете и причините за този залог. По този начин вие настройвате чувствителността си към подробности, които могат да повлияят на резултатите от залозите ви. Например, може да откриете, че има момент през сезона, когато даден отбор изглежда е уморен, което прави по-трудно да вкарва голове и по този начин да печели мачовете си. В този пример смятате ли, че си струва да заложите на победата на този отбор? Може също да спестите парите си за друго предположение с по-голям шанс за успех.

Съвет 8 за начинаещи: Сравнете букмейкърите

Все още помните как да изберете букмейкър, нали? Тя трябва да е сигурна и да предоставя всички необходими инструменти, за да инвестирате във вашите предчувствия. Но не е нужно да се ограничавате само до един букмейкър. В рамките на бюджета, който сте задали (ние покрихме и това, помните?), можете да изберете да използвате два или три букмейкъра.
Какво е предимството на това? Извлечете максимума от конкретни услуги. Един букмейкър може да има по-благоприятни коефициенти за отбор, който играе далеч от дома, но друг може да се изплати при залози на корнер или карти. Точно както трябва да разберете за пазарите, на които ще залагате, така и да сравните наличните оферти, за да направите своите залози с по-изгодни коефициенти.
Същото важи и за залозите на живо. Гледате ли мача и вярвате ли, че поради начина, по който играете, отбор А ще вкара гол над отбор Б? Затова се свържете с двата букмейкъра, които използвате – или най-много три (тъй като не си струва да разпределите инвестицията си твърде много) – и сравнете коефициентите, които те дават на различните пазари в тази игра.
По същия начин ще сравните бонусите, които букмейкърите предлагат, за да привлекат нови клиенти. Обърнете внимание на условията, като например ролките, необходими за изплащане на тези бонуси, и използвайте тези пари, за да прецизирате стратегията си за залагане. Можете да загубите този бонус и да придобиете знания, които в бъдеще ще бъдат още по-ценни, тъй като ще ви помогнат да определите най-добрата стратегия за вашия профил на играч.
Ако предпочитате, оставете тази част за по-късно. В крайна сметка, ако сте начинаещ, може да не искате да правите множество регистрации в различни букмейкъри. Винаги адаптирайте стратегията си към знанията си.

Съвет 9 за начинаещи комарджии: Играйте готино

Значението на дисциплината вече беше обяснено, така че същото важи и за времето. Искате да се забавлявате, така че не е нужно да залагате всичко наведнъж. Колкото и да сте късметлия, залаганията няма да ви направят милионер за една нощ. Не бързайте, оставете нещата да се случват. Вече свършихте подготвителната си работа, сега е доверие и залагане.
Открийте собственото си темпо. Ако е необходимо, можете дори да си вземете почивка и да се върнете друг ден, за да залагате отново. Не бързайте и винаги мислете за дългосрочен план. Имал ли си късмет? Възползвайте се от наградите, които вече сте спечелили, и се забавлявайте с добра вечеря или купете билет, за да видите любимия си отбор да играе на стадиона. Имали ли сте късмет? Облекчете главата си с още едно забавление и се върнете, когато почувствате, че предчувствията ви са се върнали на правилния път.

Съвет 10 за нови играчи: Заложете на клуба на сърцето с внимание

Това ще бъде може би най-трудният съвет за следване. Все пак винаги сме смятали, че знаем всичко за нашия клуб наизуст, нали? Но когато става дума за нашите пари, може да не е добра идея да залагаме на любимия ни отбор. Колкото и любовта ни към клуба, тя може да замъгли мисленето ни. Дори опитни комарджии често попадат в тази грешка.
Вие дори сте добре информирани за актуалните дела на клуба. Знайте кой играч е подчертан и кой ас пропуска следващата игра поради наказание или нараняване. Доверявате се на речта на треньора, който изказа няколко причини да вярвате в победата. Но вашите емоции винаги могат да попречат на залога на сърдечния ви клуб да бъде хладно поставен.
Когато се забърквате с екипа си, имате само едно решение: ако не сте в състояние да вземете хладно решение, оставете залозите настрана. Разберете, че желанието ви клубът на сърцето ви да спечели не увеличава шансовете тази победа да се случи.

Често срещани грешки, които правят дори опитни комарджии

В тази статия вече споменахме няколко грешки, които са често срещани в практиката на спортните залагания. Някои дори се извършват често от опитни играчи, като предчувствия, включващи нашия клуб на сърцето, както беше споменато току-що.
Един от съветите говори за дисциплина, друг за бюджетиране и управление на банката... Спирали ли сте да забележите как са свързани? Нека бъдем прости: ако нямате дисциплина и търпение, ако бързате да спечелите със залагания, има вероятност в крайна сметка да съсипете банката си. Защото не играеше спокойно, или защото надвиши тавана, който беше поставил.
Просто трябва да запомните да бъдете дисциплинирани. Ще спечелите някои залози и ще загубите други. Поражението е неизбежно. Ако гиганти като Реал Мадрид, ПСЖ, Манчестър Сити или Байерн Мюнхен понякога губят мачовете си, как вие, начинаещ играч, бихте направили всичките си предположения правилно? Всичко, което трябва да направите, е да поддържате емоционална дисциплина и да приемете, че загубата на залог е част от тази игра и част от забавлението: нека си го кажем, ако винаги печелете, дори ще станете милионер, но не бихте забавлявайте се.
Така че, бъдете търпеливи, когато залагате и винаги на предчувствия, подкрепени от добрата информация, която сте събрали. Още един съвет, помниш ли? Всяко предположение може да се обърка, но колкото по-добре е то, толкова по-вероятно е то да успее.
Друга често срещана грешка е да се стремите към високи коефициенти, без да се ангажирате с подготвителната работа. Да, този отбор е известен, те дори имат аса, но ако не сте събрали необходимата информация, ще залагате на сляпо. Струва ли си да рискувате парите си само заради илюзията за атрактивен коефициент? За предпочитане е да се съсредоточите върху тази лига, която сте избрали, върху отборите, които следите отблизо и опознавате в детайли.
● Обърнете внимание: Много често срещана грешка на начинаещите играчи е да поставят множество залози на много вероятни резултати (с по-ниски коефициенти) с вярата, че няма да възникнат изненади. Следването на коефициентите има смисъл, но изключването на изненадващ резултат е грешка.
Само тогава, с работа и търпение, ще можете да настроите знанията и чувствителността си към профила си на хазарт. Не изхвърляйте всичко само защото сте видели много високи коефициенти или защото сте прочели съвет от експерт, който знае толкова за Бразилияо, колкото полската лига и мексиканската трета или четвърта дивизия. Ако искате да постигнете успех в спортните залагания, фокусирайте се върху това, което знаете. И знаете защо сте работили, за да получите информация.
Тъй като подчертаваме важността на търпението, си струва да си възвърнете дисциплината отново, за да печелите пари от спортни залагания. Просто ще дойде момент, в който залозите ви няма да сработят. Колкото и да се опитвате, колкото и да се опитвате да постигнете правилната стратегия, един ден ще имате серия от нещастие. По това време търпението и емоционалната дисциплина ще са от съществено значение.
Между другото, какво е настроението ви, докато залагате? Вземането на решения зависи от вашия емоционален и физически баланс. Мислили ли сте някога за това? И това се отнася за всяко решение, което вземете в живота си.
Ако нещата не вървят добре, ще трябва да устоите на разочарованието. Първият ви инстинкт може да бъде да направите повече залози и по-въздействаща стойност, за да се възстановите бързо от загубата. И това е една от най-лошите грешки, които един комарджия може да направи. Не само начинаещите, но и по-опитните често попадат в тази грешка.
Ако загубиш, губиш. Направихте всичко, което трябваше да направите, нали? Получихте информация, сравнявахте коефициенти, хвърлихте малко пари в тавана, който сте задали... Направихте всичко, което трябваше да направите, просто не се получи. Останете фокусирани, следвайте стратегията си и скоро ще видите, че вашите залози се изплащат отново. И от нищото си възвръщате удоволствието със спортни залагания.
С тези предупреждения за често срещани грешки при залагане, вие сте по-бдителни за проблемите, които ще срещнете по пътя. С 10-те съвета за начинаещи залагащи да печелят пари от спортни залагания, вие сте готови да правите своите залози съвестно, формирайки стратегията си, за да се забавлявате, докато искате да спечелите допълнителен доход.
Сега просто трябва да изберете любимия си букмейкър, да се регистрирате за два или три, които имат оферти, които ви интересуват, като бонус за добре дошъл, за да можете да тествате стратегията си, да изчислите бюджета си и да започнете да правите спортните си залози. И, знаете ли, да се забавлявате, докато залагате. Добра работа и късмет.